Dus luister niet naar je moeder dan komt alles goed...

"Dus luister niet naar je moeder, dan komt alles goed". Deze zin komt uit een gedicht van Annie M.G. Schmidt en is al jaren mijn lijfspreuk en de rode draad in het werk dat ik maak. Het herinnert me eraan om eigenwijs te zijn en vanuit nieuwsgierigheid mijn eigen weg te volgen.

Naast mijn werk als beeldend kunstenaar en fotograaf werk ik op een werk- en leercentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Een groep fantastische mensen die mij inspireren om op een andere manier naar de wereld te kijken. Het is vergelijkbaar met de wereld gezien door de ogen van een kind. Wat ik dan zie en beleef is een wereld vol verassingen en magie. Het is soms letterlijk de wereld op zijn kop. 

Wat uiteindelijk ontstaat is een poëtisch beeldverhaal waarin ik gebruik maak van symbolen en metaforen en waarin het ritme van de beelden een belangrijke rol speelt. Wanneer je de beelden los van elkaar bekijkt lijkt er een bepaalde willekeurigheid te zijn maar wanneer je ze in combinatie met elkaar ziet en op een bepaalde volgorde dan ontstaat er een verhaal.

De beelden die ik tijdens mijn onderzoek heb ontdekt nodigen de kijker uit om er iets van zichzelf in te herkennen. Sommige beelden dienden zich plotseling aan en voelden direct goed, andere beelden moest ik een tijdje bij me dragen en dan kon het zomaar weken duren voordat ik uiteindelijk het beeld schoot.
De foto's hiernaast zijn gemaakt op een expositie in de elleboogkerk in Amersfoort in september 2021.

Expositie in de elleboogkerk in Amersfoort, september 2021